Genel

İstanbul Anadolu Yakasında Doğum Günü Mekanları

Her sene artık gelsin artık o gün diye beklediğiniz geldikten sonra da telaşa kapıldığınız doğum gününüz gelmek üzereyse ve hala doğum gününüzü kutlamak için bir yer bulamadıysanız o zaman size en güzel yerler hakkında birkaç tavsiyede bulunmamızın vakti gelmiş demektir. Doğum günü herkes için farklı zevkleri içerisinde barındırır. Kimini sabahlara kadar eğlenmek tatmin eder kimini sevdikleriyle sohbet etmek. Hangi mekanı seçerseniz seçin buradaki en önemli nokta sizin o yıl doğum gününüzden ne beklediğinizdir. O zaman artık size doğum günü kutlamanız için mekan önerilerinde bulunmamızın vakti geldi. Hadi başlayalım.

1) Ceviz Ağacı

Saatlerce oturup muhabbet edebileceğiniz, zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız bir mekan Ceviz Ağacı. Yemeklerine roman, tatlılarına şiir yazılır diyebileceğimiz türden bir mekan. O yüzden ilk seçeneğimiz tabii ki Ceviz Ağacı.

2) Caddebostan Sahili

Hasretle gelmesini beklediğiniz o günü geçirebileceğiniz ikinci alternatif ise Caddebostan sahili. Usul usul esen rüzgar, denizin mükemmelliği, arkadaşlarınızın yanınızda olması sizin harika bir doğum günü yaşayabilmeniz gereken şartlar olabilir. Eğer bunlardan hoşlanıyorsanız harika bir doğum geçirebilmeniz için Caddebostan sahilinde her türlü imkan sizin için hazırdır.

3) Hidiv Kasrı

Doğum gününüzü Kanlıca yakınlarındaki Çubuklu Korusunun içinde olan Hidiv Kasrında geçirerek kendinize unutulmaz bir gün yaşatabilirsiniz. Hidiv Kasrı’nın tarifi sanırım cıvıl cıvıl kuş sesleri ve bahçesinde bulunan lale ve güllerle yapılırdı. Eğer ki siz de doğa tutkunuysanız mutlaka doğum gününüzü burada geçirmenizi öneririz.

4) Moda Sahil

İstanbul’un en ünlü sahillerinden biri olan Moda’da eşsiz bir doğum günü geçirebilirsiniz. Moda’nın birçok kişiyi yaz, kış kendisine çekme gibi bir özelliği bulunuyor. Siz de sizin için en özel günlerden birisi olan doğum gününüzü burada geçirebilirsiniz.

5) Çamlıca Tepesi

Doğum gününüzü kutlamak için bir başka harika önerimiz Çamlıca Tepesi. Doğum gününüzü İstanbul’un en güzel tepesinde geçirmeye ne dersiniz? Bu özel günde İstanbul’a tepeden bakmak, hayatın bütün stresini o an unutmak eminim sizi de heyecanlandırıyor.

6) Fethi Paşa Korusu

Doğum gününüzde gidebileceğiniz en huzurlu mekanlardan bir tanesi de Fethi Paşa Korusu. Bütün korularda bulunan boğaz manzarası güzelliği Fethi Paşa Korusu’nda da bulunuyor. Fethi Paşa Korusu, içerisinde yüzlerce bitki ve ağacı barındırıyor. Sakin ve huzurlu bir doğum günü için Fethi Paşa Korusu’nu tercih edebilirsiniz.

7) Anadolu Kavağı

Yeşil ile mavinin buluştuğu en güzel yerlerden bir tanesi de Anadolu Kavağı. Doğum gününüzü sakin, huzurlu ve sevdiklerinizle geçirmek istiyorsanız sizin için en ideal yer burasıdır diyebiliriz.

8) Otağ Tepesi

Doğum gününüzü kutlayabileceğiniz bir başka harika yer ise Otağ Tepesi’dir. Harika bir manzara, yanınızda sevdikleriniz ve doğum günü heyecanınız bu üçü birleştiğinde mutlaka gitmeniz gereken yerlerden birisi de Otağ Tepesi diyebiliriz. O özel günün burada eşsiz bir güne dönüşeceğinden emin olabilirsiniz.

9) Mihribat Korusu

Anadolu yakasında bulunan bir başka harika koru ise Mihribat Korusu’dur. Mihribat Korusu’nun boğaz manzarası Ortaköy sahili, İstinye Koyu ve Rumeli Hisarı’na kadar uzanıyor. Aynı zamanda çam ağaçlarının sizi karşıladığı bu muhteşem mekanda unutulmaz bir doğum günü geçirebilirsiniz.

10) Kuzguncuk Bostanı

Son olarak size unutulmaz bir doğum günü geçirebilmeniz için Kuzguncuk Bostanı’nı öneriyoruz. Siz hiç daha önce şehrin ortasında bir bostana denk geldiniz mi? Bu dönemde İstanbul’da bulunabilecek ender yerlerden bir tanesi Kuzguncuk Bostanı. Şiddetle bir doğum gününüzü burada geçirmenizi öneririz.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sevebileceğiniz yazılar

Daha fazla Oku