Genel

Tadı Damağınızda Kalacak Leziz Yılbaşı Yiyecekleri

Yeni yıla girmemize sayılı günler kala sevdikleriniz ile geçireceğiniz güzel akşamda yiyecek olarak ne hazırlayacağınıza henüz karar vermemiş olabilirsiniz. Kararsızlık sizi korkutmasın çünkü evde yılbaşı menüsü hazırlamak sandığınız kadar zor değil! Yılbaşı yemek menüsü hazırlamak için gerekli malzemeleri almak ve yeterli isteğe sahip olmak yeterli. Yazıyı okumaya devam ederek leziz yılbaşı menüsü ile 2020’ye güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.

1.Meyvelerden Yılbaşı Ağacı

Misafirlerinizi hoş bir sürpriz ile karşılamak istiyorsanız görselliği ile kendine hayran bırakan meyve yılbaşı ağacı tam size göre! Hazırlaması oldukça kolay olan bu yılbaşı ağacı, meyveler sayesinde süsleniyor ve bir renk cümbüşüne dönüşüyor! Yılbaşı ağacınızda hangi meyveleri kullanacağınız da tamamen size kalmış.

2.Sosisli Börek

Yılbaşı menüsünde kolay ve atıştırmalıklar da bulunsun diyorsanız sosisli böreğe ne dersiniz? Yılbaşı yemeklerini servis etmeden önce böreği ikram ederek misafirlerinize güzel yemeklerin geleceğine dair küçük bir tüyo verebilirsiniz. Sosisli böreğin yanına yapacağınız güzel bir sos ve tabak süslemesi ile böreğin görselliğini de arttırabilirsiniz.

3.Karides Kokteyl 

Yeni yılda da deniz mahsullerinden vazgeçemeyenlerdenseniz leziz karides kokteyller ile masanızı süsleyebilirsiniz! Görünüşü ile de oldukça iştah açan bu kokteyl, zahmetsiz yapılışıyla da misafirlerin ısrarla tarifini soracağı bir yiyecek olacak!

4.Hindi ve Sebzeler

Klasik hindi servisi size sıkıcı geliyorsa hindi sunumunda farklılıklara gitmeye ne dersiniz? Hindi göğsünü servis ederken yanına arpacık soğanı, küçük patates ve havuçlar ile güzel görünümü kadar tadı da leziz bir yemek ortaya çıkarabilirsiniz. Ancak hindiyi yapmak konusunda tereddütleriniz varsa ve işi şansa bırakmak istemiyorsanız Ceviz Ağacı’nın leziz hindisi işinizi görecektir!

6.Kavrulmuş Brüksel Lahanası

Birçok kişinin ön yargı ile yaklaştığı brüksel lahanasının bu haline kimse karşı koyamayacaktır! Çin’den ilham alınarak hazırlanan bu yemek, brüksel lahanasının fırında kavrulması ile hazırlanıyor. Hazırladığınız kavrulmuş brüksel lahanasının yanına mayhoş bir sos hazırlayarak servis edebilirsiniz.

7.Salatalık ve Havuçtan Noel Ağacı

Yılbaşı temalı yiyecekler hazırlayarak masanıza farklı bir hava katmak istiyorsanız yapımı basit atıştırmalıklara da göz atmalısınız, mesela salatalık ve havuçtan yapılan bu noel ağacına! 

 

8.Noel Kurabiyeleri

Yılbaşı menüsünde noel kurabiyeleri olmazsa olmaz! Daha çok alternatif yiyeceklere yer verdiğimiz bu yazıda noel kurabiyeleri ile misafirlerinizin yüzünü güldürebilirsiniz. Kurabiyelerin noel esintili olması için hazır kalıplar kullanabilirsiniz.

9.Yılbaşı Pastası

Yılbaşı kutlamasında eksik olmaması gereken bir şey var; pasta! İster yeni yıla girdikten sonra ister saatler 00:00’ı göstermeden pastayı kesip keyifle yiyebilirsiniz. Pasta seçiminde nereye bakacağınıza karar vermediyseniz cevap belli; Ceviz Ağacı!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sevebileceğiniz yazılar

Daha fazla Oku