Genel

Partinize Renk Katacak En Güzel Yılbaşı Müzikleri

Hediyeler… Hazır! Yemekler.. Hazır! Tek eksiğiniz akşamki partiniz için birbirinden güzel yılbaşı şarkıları seçmek. Biz de bu ihtiyacınız için yılbaşında sizi rahatlatacak, hareketlendirecek bir şarkı listesi derledik. İşte kulağınızın aşina olduğu ve gecenizi güzelleştirecek yılbaşı müzikleri!

1.Yılbaşı müziği dediğimizde hepimizin aklına aynı parça geliyor, Jingle Bells. Gerek AVM’lerde gerek televizyonda sıklıkla duyduğumuz Jingle Bells şarkısı, James Lord Pierpont tarafından 1857 yılında yazılmış. O günden bugüne kadar aynı coşkuyu bize yaşattığı için bu şarkıyı listenin ilk şarkısı olarak sizinle paylaşmak istedik!

“Karların arasında koşarken

Üstü açık atlı bir kar kızağında

Üzerinden geçtiğimiz tarlalarda

Bütün yol güleriz.”


2.Shakin’ Stevens, bu eğlenceli şarkıyı 1985’te bizimle buluşturarak yılbaşı zamanını keyifli bir hale getirdi. Şarkı duyulduğu anda dışarı çıkıp karların arasında çocuklar gibi yuvarlanma isteği uyandırıyor insanda! Eğer siz de kış insanlarındansanız kulaklığınızı takıp bu şarkı ile dışarıda yürümemek için hiçbir sebep yok. Çıkın ve çocuklar gibi eğlenin!

“Kar düşüyor

Etrafımda 

Çocuklar oynuyorlar

Eğlenin

Bu mevsimi.”


3.Noel şarkılarının öncülerinden olan Driving Home For Christmas, eve dönüş yolunda size eşlik etmek için hazır bekliyor. Bu güzel eserin sahibi Chris Rea, Noel’in anlamını şarkıdaki duygularla anlatıyor.

“Noel için eve sürüyorum

Oh, o yüzleri görmek için sabırsızlanıyorum

Noel için eve sürüyorum,

“Güzelce, o çizgiden aşağı hareket ediyorum.”


4.Süslenmiş çam ağacının ışıkları odayı aydınlatırken, üstünden dumanlar tüten sıcak çikolatanızı elinize alıp dışarıda yağan karı izlerken arka fonda Have Yourself a Merry Little Christmas olsa hoş olmaz mıydı? Bu güzel anı yaşayabilmeniz için Michael Bublé’ın noel şarkılarını coverladığı albümüne göz atabilirsiniz.

“Yıllar boyunca

Hepimiz birlikte olacağız

Eğer kaderi izlersek

Yükseklerde parlayan yıldızlara asılalım

Ve Kendine iyi küçük bir noel dile şimdi”


5.Johnny Mantis, It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas şarkısıyla bizi iki dakikalığında yer yüzünden alıp pamuk beyazı bulutlardan dökülen karlar gibi tekrar yeryüzüne bırakıyor. Şarkıyı dinlerken şöminenin sıcaklığı ve elma gibi kızarmış hindinin kokusu burnunuza geliyor adeta. 

“Noel’e çok benzemeye başlıyor

Gittiğin her yer;

Grand Hotel’de bir ağaç var, bir tane de parkta.

Kar aldırmayan sağlam bir tür.”


6.Holly Jolly Christmas, 1965 yılında Burl Ives tarafından seslendirilen şarkı duyduğunuz andan itibaren eşlik etmek isteyeceğiniz türden bir şarkı. Yanınızda eşiniz varsa kaldırıp dans edeceğiniz, yoksa keşke biri olsaydı diyeceğiniz bu şarkıyı sevdikleriniz ile birlikte dinlemek daha fazla keyif verecektir.

“Kutsal, neşeli Noeller. 

Yılın en güzel zamanı 

Kar olur mu bilmiyorum 

Ama bir bardak neşelendir. “


7.Listemizde hiç Türkçe şarkı olmaması sizi üzmesin, Yeni Türkü ile karşınızdayız! Yeni Türkü’nün kendine özgü müzik tarzı büyük bir kitle tarafından oldukça sevilmekte. Yılbaşını samimi bir atmosfer ile karşılamak istiyorsanız bu şarkıyı dinleyebilirsiniz. 

“Gelin kapıları açalım 

Yeni yılı içeriye alalım 

Torbasını hemen açalım

 İçinde ne varmış bakalım.”

Böylesine güzel müzikler arkada çalarken filmlerdekini aratmayan leziz bir yılbaşı yemeği yemek istiyorsanız Ceviz Ağacı’nın sizin için hazırladığı yılbaşı menülerine göz atabilirsiniz. Sevdikleriniz ile mutlu yıllar dileriz!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sevebileceğiniz yazılar

Daha fazla Oku