Doğum Günü

Doğum Günü Masasında Olması Gereken 8 Yiyecek

Senenin en özel gününe hazır mısınız? Doğum günü partiniz için davetlileri belirlediniz, müzik listesini hazırladınız, süslemeleri satın aldınız ve son olarak partide mideleri bayram ettirecek bir yemek listesine mi ihtiyacınız var? Masada yer almasını şiddetle önerdiğimiz, yapımı basit ve kısa süren yiyeceklere göz atmak için okumaya devam edebilirsiniz!

1.Rengarenk Meyve Çubukları

Doğum günü partinizde hafif ve sağlıklı atıştırmalıklar ile misafirlerinizin midesini bayram ettirebilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay ve en fazla 30 dakikanızı alacak meyve çubuklarını hazırlarken istediğiniz meyveleri çöp şişlere yerleştirerek servise hazır hale getirebilirsiniz. Atıştırmalığı hazırlarken meyvelerden renk cümbüşü yapabilirsiniz!


2.Makarna Salatası

Her şeyin modası geçse de makarna salatası her zaman listede yerini almaya başarıyor. Özellikle kolay bir şekilde hazırlanması ve karınları doyurması açısından sıklıkla tercih edilen makarna salatası, masada gördüklerinde davetlilerinizin gözlerinden kalpler fışkırmasına neden olacaktır.


3.Çeşitli Kanepeler

Parti için herhangi bir hazırlık yapmak için yeterli vaktiniz yoksa kanepeleri hazırlamaya başlasanız iyi olur. Tost ekmeklerini küçük küçük keserek kanepe sürecine başlayabilirsiniz. Daha sonrasında kanepeleri ne ile yapacağınıza karar vererek devam edebilirsiniz; yeşil zeytinli, kahvaltılık soslu, zeytin ezmeli, domatesli, salamlı, beyaz peynirli…


4.Cupcake

Doğum günü pastasının yanı sıra ağız tatlandıracak bir şeyler arıyorsanız cupcakeleri tercih edebilirsiniz. İster evde yapın isterseniz de satın alın, cupcakelerin figürlü, desenli, birbirinden süslü halleri yüzleri güldürüyor. Cupcake satın almayı düşünüyorsanız Ceviz Ağacı’nın birbirinden leziz cupcakelerine göz atabilirsiniz.


5.Yufkalı Sosis Çubukları

Yemesi oldukça zevkli olan yufkalı sosis çubuklarının aynı zamanda tadı da leziz oluyor! Yapımı için çöp şişlere sırasıyla daire şeklinde kestiğiniz yufkaları ve sosisleri yerleştirin. Yerleştirme işlemi bittikten sonra yağda kızartarak yufkalı sosis çubuklarının hazırlanmasını tamamlayabilirsiniz.


6.Çikolata Topları

Çikolatayı kim sevmez ki? Çikolata toplarını hazırlamak için bisküvileri ufalayarak işe başlayın. Bisküvilerinizi bir kenara bırakarak süt, şeker, kakao ve yağı iyice yoğurarak işleme devam edin. Son adım olarak karışımlarınızı avuç içinde yuvarlayarak ufak toplar oluşturun. Çikolata toplarının rahatça yenebilmesi için toplara kürdan batırabilirsiniz.


7.Sigara Böreği

Peynirli, patatesli veya kıymalı… Sigara börekleri hem 7’den 70’e herkesin severek yediği bir yiyecek hem de yapımı oldukça kolay olduğu için doğum günü partilerinde rahatlıkla tercih ediliyor. Sigara böreğini ister tek bir çeşit isterseniz de farklı çeşitlerde yaparak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.


8.Doğum Günü Pastası

Ve tabii ki doğum günü pastası! Doğum günü masasının olmazsa olmazı doğum günü pastasının seçimi partinin gidişatını belirleyecek kadar önemli. Dilerseniz pastayı kendi ellerinizle yapabilirsiniz dilerseniz de tam olarak hayalini kurduğunuz pastaya sahip olmak için Ceviz Ağacı’nı seçebilirsiniz. Ceviz Ağacı’nın %100 doğal kakao ile hazırlanan yüzlerce pasta modeli arasından seçeceğiniz pasta partinin yıldızı olacak! Ceviz Ağacı’nın pastalarına göz atmak için tıklayın!

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sevebileceğiniz yazılar

Daha fazla Oku