Söz Nişan

Nişan Çikolatası Sipariş Ederken Nelere Dikkat Edilmeli?

Küçük yaşlardan beri aldığınız çikolataların en önemli ve en sembolik olanını almaya hazır mısınız? Birçok damat adayı müstakbel eşinin ailesini etkilemek, eşinin ailesinde iyi bir izlenim bırakmak için bu özel günü özel bir çikolata ile taçlandırmak ister. Buradaki tek sorun, damat adayının bu konuda danışabileceği kaynakların yetersiz olmasıdır. Büyük güne sayılı günler kaldıysa ve nişan, söz veya kız isteme için alacağınız çikolatadan hala emin değilseniz, bu yazı ile karar vermenizi kolaylaştırmaya çalışacağız.
Özel gün için yaptırılan çikolatalarda dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. İlk olarak bu çikolatanın sembolik bir anlamı olduğundan bahsetmek ile başlayabiliriz. Özel gün çikolatası, evlilik kurumuna verdiğiniz değeri sembol eder. Bu nedenle çikolatanızın sunumunun özenle hazırlanmış olması çok önemlidir. Çikolata sunumu için birçok alternatif bulunmaktadır. Sunum için gelinin hoşlandığı renkler ve motifler kullanılmalıdır. Gelinlerin bir kısmı çikolatada sade sunumlardan hoşlanırken bir kısmı da gösterişli sunumlardan hoşlanır.

Gösterişten hoşlanan gelin adayları için genellikle gondol nişan çikolata tepsisi sunumu tercih edilir.

Büyük Görseller
Büyük Görseller

 

 

 

 

 

 

Ancak sunum tepsisinin yanı sıra sunumda kullanılan süsler ile de gösterişli bir çikolata hazırlanabilir.

Büyük Görseller
Büyük Görseller
Büyük Görseller

 

 

 

 

 

 

Sade şıklıktan hoşlanan gelin adayları içinse daha çok toprak tonları kullanılarak hazırlanmış çikolata sunumları tercih edilir.

Büyük Görseller
Büyük Görseller
Büyük Görseller

 

 

 

 

 

 

Çikolatanın sunumu kadar kalitesi de dikkat edilmesi gereken faktörler arasındadır. Çikolatanın kalitesi, çikolatanın gelinin ailesine verilmesinin yanı sıra gelin evini tebrik için ziyarete gelen kişilere de ikram edildiği için önemlidir. Damat adayları çikolatayı seçerken kaliteli olması için el yapımı üretilen çikolataları tercih etmelidir. Lezzetli çikolataların yapımında bitkisel yağlar yerine kakao yağı kullanılması da çikolatanın kalitesini arttıran faktörler arasındadır.

Çikolata seçimi ve sunumu ile ilgili seçimler yapıldıktan sonra çikolatanın adedi ve nasıl muhafaza edileceği gelir. Bu önemli günde çikolatayı yeterli sayıda aldığınızdan emin olun. Bu sayede gelen misafirlere çikolata ikram edilirken yetmemesi gibi bir durumla karşılaşmazsınız ve mahcup olmazsınız. Çikolatayı satın aldıktan sonra buzdolabı yerine serin bir odada muhafaza etmelisiniz. Fazla sıcak veya soğuk çikolatanın lezzetinin azalmasına neden olur. Serin bir odada muhafaza edilen çikolatanız sıcaktan dolayı erimez, bu sayede de şekli bozulmaz ve lezzetini yitirmez.

Bu özel gününüzde sizin içinize sinecek ve müstakbel eşinizi mutlu edecek çikolatayı seçerken acele etmeye çalışmayın, gerginlik yaşamayın. Sadece bu özel günün tadını çıkarmaya bakın!

Ceviz Ağacı’nın birbirinden leziz nişan ve söz çikolatalarından sizin için en uygununu seçmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sevebileceğiniz yazılar

Daha fazla Oku