Söz Nişan

Nişan Çikolatası Neden Önemlidir?

Son kez aile üyelerinizin gözlerine heyecanla bakarak zili çaldınız, ayakkabılarınızı çıkarttınız ve müstakbel eşinizin ailesinin evine girdiniz. İnsan ilişkileri her ne kadar kafa karıştırıcı olsa da, bu hayırlı işte ne kadar cömert ve ince düşünen biri olduğunuzu kanıtlamak, gireceğiniz aileyi etkilemek için yapmanız gereken şeyler yazısız kurallar gibidir. Türk adetlerinde misafirin, hele ki böyle özel bir iş için ziyarete gelen misafirin elinin boş gitmesi hoş karşılanmaz. Bu nedenle bir parçası olacağınız yeni ailenizi etkilemek için yapmanız gereken ilk şey nişan çikolatasıdır.

Eğer konudan çok uzaksanız en baştan başlayalım; nişan çikolatası, nişan için özellikle hazırlanan, damadın, gelin ve ailesine hediyesidir. Gelinin ailesi, gelen misafir ikramsız gönderilmez düşüncesinden yola çıkarak, hediye edilen çikolatayı damat, damadın ailesi ve tebrik için eve gelen misafirlere ikram eder. Bu sayede birbirini seven iki insanın evlilik yolunda attığı ilk ciddi adım etrafa duyurulmuş olunur. Sizi ve evliliğe verdiğiniz önemi temsil eden bu çikolata, basit gibi gelse de sembolik bir anlam taşıması açısından anlamlar yüklenir. Birkaç düzine çikolataya yüklenen bu büyük anlamlar gözünüzü korkutabilir ancak bu konuda size yardım etmeye can atan birçok insan bulabileceğiniz için sakinleşip, derin bir nefes alarak yazıyı okumaya devam edebilirsiniz.

Nişan çikolatasının özenle hazırlanmış olması önemlidir ancak bu nişan çikolatasının gelini ilgilendiren tarafıdır. Nişan çikolatasının damadı ilgilendiren taraflarından biri ise çikolatanın fiyatıdır. Nişan çikolatasının evliliğe verdiğiniz önemi ve gelinin ailesine, kızlarını refah içinde yaşatabileceğinizi kanıtlamak gibi görevleri olduğu için tercihinizi görünüş olarak kalitesiz duran bir çikolatadan yana kullanmak istemezsiniz. Bütçenizi aşıp sizi germeyecek ama aynı zamanda gelinin ailesine de onlara ne kadar önem gösterdiğinizi kanıtlayacak bir nişan çikolatası seçmelisiniz. Evet, biraz zorlayıcı bir tercih dönemi. Ancak unutmayın ki, tatlı yiyip tatlı konuşma amacını taşıyan nişan çikolatası, bayat olduğu takdirde tatsız yiyip tatsız konuşma aracına dönüşebilir. Nişan, düğün gibi özel ve hassas konularda hem gelin hem de damat tarafının -özellikle gelin tarafının- ufak aksiliklerde bile sorun çıkarabileceği bilinmeyen bir şey değil. İşi riske atmamak için, nişan çikolatanızı seçerken PES’te takım seçermiş gibi büyük bir dikkatle seçiminizi yaparsanız beklenmedik durumlarla karşılaşma olasılığınız azalır.

Nişan çikolatasının duygusal bir boyutu olduğunu da belirtmekte fayda var. Adetlerimize göre evlenildikten sonra gelinin ailesi ev ziyaretine geldiğinde nişan çikolatasının tepsisini hediye olarak getirir. Durun, burada bitmiyor! Gelin, Türk kahvesi hazırlar ve ailesinin getirdiği tepsi ile evine misafir gelen ailesine servis yapar. Duygusal… Değil mi?

Eğer nişan çikolatasının taşıdığı önemi öğrendikten sonra gerildiyseniz, sakinleşin çünkü tercihiniz konusunda birkaç önerimiz var!

Sade ve şıklıktan hoşlanacak gelin adayları için örnek tercihler:

Büyük Görseller
Büyük Görseller
Büyük Görseller

 

 

 

 

 

 

Şatafattan hoşlanacak gelin adayları için örnek tercihler:

Büyük Görseller
Büyük Görseller
Büyük Görseller

 

 

 

 

 

 

Ceviz Ağacı’nın birbirinden leziz nişan ve söz çikolatalarından sizin için en uygununu seçmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Sevebileceğiniz yazılar

Daha fazla Oku